2013. április 3., szerda

Csillu villámlátogat.

Sziasztok! 
Tudom, nem írtam már rég, ennek az az egyetlen oka, hogy nem sok minden történt velem a tavaszi szünetben...vagy mégis? :) 
A múlthéten itt voltak Andris barátai Szegedről, így többször megpróbáltuk bevenni a lublini éjszakát, több-kevesebb sikerrel. A húsvétot úgy tűnik itt elég komolyan veszik, mivel a hétvégén egyetlen bulihelyet sem találtunk nyitva, a pénztárcám legnagyobb örömére. Mindegy, nem estünk nagy pánikba, hiszen a koleszban is le lehet ittasodni, és ez még néha viccesebb is. :) 
Egy kép a publikálhatóbb fajtából.

A napok gyorsan teltek. A barátok hazarepültek, velük együtt Andris is, miután egyik reggel mínusz egy foggal ébredt fel. Szóval most itt vagyok egyetlen magyarként. Na de holnaptól ez meg fog változni, ugyanis  délben érkezik Csilli, és itt lesz egészen hétfőig! A napokban volt néhány szabad órám, és erősen gondolkodtam azon hogy túszul ejtem vagy ilyenek, mert hát azért bevallom hogy eléggé hiányzik a mindennapjaimból. :) Szóval ha valaki tud hiperszuper tippeket az emberrablásra kérem itt jelezze.  Aki ismer minket annak gondolom nem fog meglepetést okozni, ha most azt írom hogy komoly tervünk van erre az 5 napra. 

Először is, holnap valahogy össze kell szednünk egymást a reptéren, ha ez megvan akkor  már nagy baj nem lehet. :)  Mindezek után Varsót próbáljuk felfedezni, ha az időjárás is úgy akarja. Persze B terv is van : hó/eső/szélvihar esetén kocsmatúra lesz a városlátogatásból. Ha most ránézek Varsó holnapi időjárására igazából a B tervet  látom életszerűbbnek, de majd meglátjuk.
Péntek: Lublin belvárosa, egyetem, és este valami buli lesz a program. :) 
Szombat-vasárnap : Krakkó!!! Igen, ezt várom a legjobban. :) Szombaton hajnalban Krakkóba indulunk vonattal, két napot tervezünk ott tölteni, úgy hogy közben még Auschwitzot is megakarjuk látogatni. Hogy minél többet spóroljunk meg, úgy döntöttük hogy most nem student hostelben szállunk meg, hanem kipróbáljuk a couchsurfinget. A couchsurfing a világ egyik legjobb ötlete! Röviden : van egy online közösség ahova ha regisztrálsz a világon bárhol könnyen találhatsz magadnak egy személyt akinél  ingyen meghúzhatod magad egy-két éjszakára. Elég pénztárcabarát, nem ? :) Ez nemcsak neked, de a befogadó félnek is érdekes, hiszen megismer egy teljesen más országból érkező embert. Tudom, hogy sok embernek ez nagyon félelmetesen hangzik, de tényleg nem az! Minden adatot látsz az emberekről, érdeklődési kör, hobbik, iskolák, család, és a legfontosabb : referenciák! Így tényleg nem futhatsz bele pszichopatákba. Amikor meséltem a szobatársamnak Joannak, hogy mire is készülök enyhén szólva is kiakadt, aztán sok szerencsét kívánt, na meg hogy próbáljak meg életben maradni! :D 
Hétfő: Még egy kis Varsó lesz a program, talán múzeum, talán csak sétálgatás, ez igazából attól függ hogy mihez lesz még erőnk. :)

Előljáróban ennyit az elkövetkező napokról, biztos hogy több bejegyzésben fognak helyet kapni az élmények, na meg a képek. A képekről jut eszembe! Pár órája észleltem hogy a fényképezőgépem töltője felmondta a szolgálatot, szóval miután sikerült belenyugodnom, hogy nem tudom újraéleszteni, gyors rendeltem egy újat. Remélem működni fog, hiszen csak után gyártottra futotta. -.-" Bízok benne hogy a hétvégét még kibírja az akksija töltés nélkül, mert már annyi ötlet volt a fejemben. 





2 megjegyzés:

  1. Krakkó<3 kívánom, hogy minden a legszuperebb legye, amilyen nekem volt ott egy hónapja! A couchsurfing-gel kapcsolatban az erasmus előtt én is szkeptikus voltam, de múlthéten elterveztem, hogy regisztrálni fogok, ez egy szuper lehetőség!=)

    VálaszTörlés
  2. Kérlek regisztrálj, mert hihetetlen jó esély arra, hogy ingyen szállást találj, és vele együtt új barátokat. :) Krakkó gyönyörű volt, nem ez volt az utolsó, mikor ott jártam. :)

    VálaszTörlés